AANKOMENDE EVENEMENTEN

- 22 APRIL, Opening Hete Vuren Tentoonstelling

- 21 MEI, 14:00 Hete Vuren Jamsessie

- 21 MEI, 16:00 CD presentatie Out Of The Flames

- 9 JULI, 14:00 Lig concert Out Of The Flames

- 9 JULI, 16:45 SingInsideOut workshop

 

Scroll omlaag voor meer informatie.

Zaterdag 22 april - (besloten): Opening Hete Vuren Tenstoonstelling

Locatie: Het Markiezenhof - Bergen op Zoom

 

Zondag 21 mei - 14:00 uur: Hete Vuren Jamsessie

Locatie: Het Markiezenhof, Hofzaal - Bergen op Zoom

Neem je eigen instrument mee, zing en/of jam met The Space Age Travellers band; BJ Baartmans (gitaar), Sjoerd van Bommel (drums) and Tom Baartmans (basgitaar). Deze drie zielsverwanten hebben voor hetere vuren gestaan met een rijk muzikaal verleden bij o.a. JW Roy, Frederique Spigt, André Manuel, Mrs. Hips en Jack Poels. The Space Age Travellers klinkt als een soundtrack voor een Spaghetti Western, Arthouse- of Cinema Noir film.

 

Tijdens de openbare jamsessie creëren ze een fijne basis om samen te improviseren met genoeg ruimte voor humor en verbeelding. Een aantal leerlingen van CKB Popschool sluiten aan om drie covers te spelen die aansluiten bij het thema Hete Vuren. Je kunt een klinkende reis door de tijd verwachten. Visueel wordt die compleet gemaakt door projecties van Het Perkeffect in samenwerking met studenten van het MollerJuvenaat college. Reis een stukje mee als publiek of deelnemer!

BJ BAARTMANS  by: Rianne’s Art Work!

BJ BAARTMANS is één van Nederland’s meest veelzijdige gitaristen. Naast producer en begeleider van vele artiesten is hij vooral ook singer-songwriter met een oeuvre van een elftal solo albums. Als eclectische gitarist is het moeilijk om hem in een bepaalde stijl vast te leggen, hoewel hij een karakteristieke toon heeft, een bluesy laid back gevoel dat helemaal van hemzelf is.

Foto: Rianne’s Art Work!

SJOERD VAN BOMMEL by Gijs Jacobs

SJOERD VAN BOMMEL is veelgevraagd studiomuzikant maar bovenal een podiumdier pur sang. Zijn percussieve melodische drumstijl, op zwarte soul & rootsmuziek gebaseerd, maakt dat er altijd te swingen valt maar dat er ook diepere lagen in de muziek worden aangebracht. Daarnaast is hij ook bekend als de zingende drummer met een opmerkelijk donker timbre.

Foto: Gijs Jacobs

TOM BAARTMANS by Rijno Boon

TOM BAARTMANS is een gedreven bassist die in 2019 afstudeerde aan de Herman Brood Academie. Datzelfde jaar begon hij aan een bachelormuziekopleiding; de Rockacademie in Tilburg. Tom is naast sessiemuzikant ook vaste bassist bij singer-songwriters en de coverband PROOST. Een tour met de Amerikaanse Levi Parham bracht hem op podia in Italië, Zweden en Noorwegen.

Foto: Rijno Boon

Zondag 21 mei - 16:00 uur: CD presentation Out Of The Flames

Locatie: Het Markiezenhof, Hofzaal - Bergen op Zoom

Voor de tentoonstelling Hete Vuren (M6 i.s.m. Rijksmuseum) werd singer-songwriter Elly Kellner gevraagd om bij een paar schilderijen liedjes te componeren. Het Markiezenhof, het oudste stadspaleis van Nederland, is Elly's favoriete plek in haar voormalige woonplaats Bergen op Zoom. Het was dan ook een grote eer voor haar om deze uitnodiging te krijgen.

 

Kijkend naar de kunstwerken raakte ze vooral geïnspireerd door drie ervan. Thema's als eenzaamheid bij ouderen, verschil van smaak (onder andere in de liefde) en weer ‘rijzen als een fenix’ na het meemaken van verlies komen aan bod. Elly schreef het lied Out Of The Flames bij een groot schilderij van de Bergse schilder Fons Gieles. Hierop is een familie te zien rondom een haardvuur met een dromerige fenix die uit het vuur herrijst.

 

Met nog zes aanvullende liedjes is het album Out Of The Flames ontstaan dat 22 april uitkomt via alle online streaming platforms. Zondag 21 mei wordt de CD officieel gepresenteerd door Elly Kellner met de band The Space Age Travellers. Het Perkeffect geeft met speciaal gemaakte visuals een extra dimensie aan het concert.

 

Met je toegangsbewijs voor het museum kun je genieten van het prachtige stadspaleis, de volledige Hete Vuren tentoonstelling, de open jamsessie én de CD presentatie op 21 mei. Kijk voor meer info op www.markiezenhof.nl

ELLY KELLNER

Photo: Erwin Klomp

Zondag 9 juli - 14:00 uur: Lig concert Out Of The Flames (met BJ Baartmans)

Locatie: Het Markiezenhof, Tuinzaal - Bergen op Zoom

Geniet van dit intieme duo-concert van Elly Kellner in de statige Tuinzaal van stadspaleis Het Markiezenhof. Elly's melodieuze en gevoelige liedjes worden dit keer omlijst door multi-instrumentalist BJ Baartmans. Eerder speelden ze al samen in de band Matthews Southern Comfort. BJ is, naast producer, ook veelgevraagd sessiemuzikant voor o.a. Frederique Spigt, André Manuel, Iain Matthews, JW Roy en Jack Poels.

 

Bij dit concert staat Elly's nieuwe album Out Of The Flames centraal. Ook de composities die ze schreef bij drie schilderijen uit de tentoonstelling Hete Vuren zijn hier onderdeel van. Luister naar het optreden terwijl je ligt* en laat je betoveren door de visuele projecties van Het Perkeffect. Voor en na het concert krijg je toegang tot het prachtige stadspaleismuseum en alle werken van de tentoonstelling Hete Vuren.

 

*Matjes aanwezig of neem je eigen yogamat & dekentje mee

BJ BAARTMANS & ELLY KELLNER

Foto: Ad Lijnse

Zondag 9 juli - 16:45 uur: SingInsideOut workshop (met Anna Liem)

Locatie: Het Markiezenhof, Tuinzaal - Bergen op Zoom

SingInsideOut laat je op een ontspannen manier stemexpressie ervaren. Deze workshop wordt op gitaar en met handpan begeleid door muziektherapeute Anna Liem. Je hebt geen zangervaring nodig om mee te doen.

We hebben altijd onze stem, een waardevolle tool die de brug vormt tussen onze binnenwereld en de buitenwereld. Tijdens de SingInsideOut sessie krijg je de kans om te experimenteren met jezelf laten horen, meer jezelf zijn en de vonk voelen die jouw vuur aanlaait. Een Safe Space is gegarandeerd.

 

Inloop vanaf 16:45 uur; de workshop begint om 17:00 uur wanneer het museum zijn deuren sluit. Voel je welkom om met ons mee te doen.

Met je toegangsbewijs voor het museum kun je genieten van het prachtige stadspaleis, de volledige Hete Vuren tentoonstelling, het duo-concert én de SingInsideOut workshop op 9 juli. Meer info: www.markiezenhof.nl 

ANNA LIEM

Foto: nynke fotografie

Highlights uit het verleden

APR 7-8-9, 2022 DIVINA COMMEDIA
Bergen op Zoom, Fashion Theatre
APR 2, 2021 Gebouw-T Storytellers
Bergen op Zoom
MAR 7, 2020 Nijmeegs Boekenfeest
Nijmegen - w/Koning der Dieren
NOV 15, 2019 Seeschau (House of Sacred Arts)
Erlenbach, Switzerland
OCT 5, 2019 Popmonument
Willemstad - w/Heather Bond
JUN 5, 2016 Eindeloos Eiland Festival
Wissenkerke
SEP 24, 2015 Paradiso Tolhuistuin
Amsterdam - w/Shannon Lyon
SEP 17, 2015 Cultuurcentrum De Breughel
Bree, Belgium - w/Shannon Lyon
SEP 12, 2015 TakeRoot Festival
Groningen - w/Shannon Lyon
SEP 26, 2014 Chassé Theater
Breda
JUN 6, 2014 Rauw Hees Teder
Breda
DEC 7, 2012 De Spot
Middelburg
DEC 2, 2012 The Duchess - w/MSC
York, United Kingdom
DEC 1, 2012 The Borderline - w/MSC
London, United Kingdom
NOV 23, 2012 Leaf - w/MSC
Liverpool, United Kingdom
OCT 13, 2012 Popcentrale
Dordrecht
SEP 20, 2012 Theater de Wegwijzer
Nieuw & St. Joosland
JUL 14, 2012 Pastorale Au Parvis Festival
Nisse
DEC 28, 2011 Cambrinus - w/MSC
Horst
DEC 19, 2011 Meneer Frits - w/MSC
Eindhoven
DEC 3, 2011 Great British Folk Festival - w/MSC
Skegness, United Kingdom
NOV 27, 2011 Acoustic Alley - w/MSC
Den Haag
OCT 9, 2011 Trianon - w/MSC
Nijmegen
OCT 8, 2011 Kasteel Doorwerth - w/MSC
Doorwerth
OCT 7, 2011 De Amer - w/MSC
Amen
OCT 6, 2011 Stania State - w/MSC
Oentsjerk
JUN 5, 2011 Cineteatro Gavazzeni - w/MSC
Seriate, Bergamo, Italy
JUN 4, 2011 Teatro del Casin - w/MSC
St. Vincent, Italy
FEB 2, 2010 Paradox - w/Winnie Haarhuis
Tilburg
JAN 1, 2010 Popcentrale
Dordrecht
SEP 19, 2009 Razzmatazz
Oost-Souburg
JUL 12, 2009 Scheldepop
Terneuzen
APR 6, 2008 De Waag - /w Iain Matthews
Leiden
MAR 15, 2008 Beauforthuis - /w Iain Matthews
Austerlitz
JUL 14, 2007 Pastorale Au Parvis Festival
Nisse
AUG 3, 2005 Monkey Chews
London, United Kingdom
May 30, 2005 Inn on the Green
Harpenden, United Kingdom
SEP 29, 2001 Doornroosje
Nijmegen
JUL 1, 2001 Breda Barst
Breda
1999 BoHo
Bergen op Zoom
1996 De Zet
Bergen op Zoom
1995 't Klapcot
Breda